Nagykun Tudásdepó – Expressz”
Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra – fejlesztése

A projekt megvalósításának ideje: 2009. május – 2010. december 31.

Kedvezményezettek: Törökszentmiklós, Tiszafüred, Karcag, Kisújszállás, Mezőtúr, Túrkeve Város és Fegyvernek, Kunmadaras Nagyközség Önkormányzata.

Az Európai Unió és a Magyar Állam Által nyújtott támogatás összege: 59.965.914,- Ft

Könyvtárunkban az elnyert 3.500.800,- forint támogatási összegből az alábbi fejlesztések történtek:

- Gyűjteményünk on-line katalóguson keresztül is elérhetővé válik, így olvasóink az Interneten le tudják kérdezni adataikat. A kölcsönzés lebonyolítása is számítógéppel történik majd. Ehhez vált szükségessé három kölcsönzői munkaállomás kiépítése, melyek vonalkód-olvasóval és blokknyomtatóval együtt lesznek alkalmasak a feladatra.

- A TextLib könyvtári rendszer továbbfejlesztésével -az ehhez szükséges szoftver beszerzésével- biztosítani tudjuk az egységes lelőhely-nyilvántartás elveihez igazodó elektronikus katalógusok, adatbázisok kialakítását és folyamatos fejlesztését. Az akadálymentes verzió az egyenlő esélyekkel történő hozzáférést szolgálja.

- Könyvtárunk is kapcsolódik a „Nagykun Tudásdepó-Expressz” adatbázis építéséhez. Ezzel hozzáférhetővé válnak használóink számára a Nagykunság helytörténeti, kulturális értékei. Ezt közös keresőfelület biztosításával érhetjük el. A Túrkeve Újság számainak feltöltéséhez és a megfelelő minőségű sokszorosításhoz digitalizálásra is alkalmas fénymásolót vásároltunk.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.